Reducerea măsurilor anti-Covid în China, reflectată în evoluţia pieţelor internaţionale de capital

Acţiunile globale creşteau marţi, după ce Republica Populară Chineză a relaxat măsurile de controlare a cazurilor de Covid-19, îmbunătăţind astfel perspectivele privind creşterea economică la nivel global.

288 afișări
Imaginea articolului Reducerea măsurilor anti-Covid în China, reflectată în evoluţia pieţelor internaţionale de capital

Între timp, preţul petrolului urca pentru a patra zi la rând, conform Business Insider.

În Statele Unite, acţiunile şi-au oprit ieri trendul ascendent, însă au deschis şedinţa de tranzacţionare de astăzi cu o creştere de 1% prin prisma indicelui S&P 500. Dow Jones Industria Average avansa cu 1,2%, iar Nasdaq Composite, indicele marilor companii din tehnologie, era pe plus cu 0,9%. Preţul unui baril West Texas Intermediate creştea cu circa 1%.

Analiştii se aşteaptă, între timp, la tot mai multă volatilitate pe pieţele de acţiuni, în vreme ce investitorii îşi ajustează portofoliile în întâmpinarea trimestrului 3, care începe vineri, 1 iulie.

La ora redactării ştirii, indicele paneuropean Stoxx era pe plus cu 0,6% după ce Christine Lagarde, şefa Băncii Centrale Europene (BCE) a declarat că instituţia ar putea majora ratele dobânzilor într-un ritm mai alert dacă inflaţia continuă să crească. La Londra, FTSE 100 urca cu 1,1%, iar DAX 30 din Frankfurt înregistra un plus de 0,7%. Indicele parizian CAC afişa un avans de 1%, la fel şi FTSE-MIB din Milano.

BET, indicele bursei locale, creştea cu 0,2%, conform datelor BVB.

După ce s-au agitat din cauza inflaţiei pe aproape întreg parcursul anului, estimând – în consecinţă – deciziile marilor bănci centrale, atenţia investitorilor pare să se îndrepte acum către riscurile reprezentate de recesiune, care ar putea produce noi runde de majorare a ratelor dobânzilor.

„Criza Covid din China pare să dispară rapid, nemaiexistând niciun oraş major în lockdown. Se observă, între timp, o scădere puternică a cazurilor (de coronavirus - n.r.)”, spune Susannah Streeter, analist al companiei britanice de servicii financiare Hargreaves Lansdown.

În aceeaşi notă, Banca Centrală a Chinei susţine că va menţine dobânda de referinţă la un nivel scăzut pentru a susţine economia ţării, ul alt semnal optimist pentru pieţele de capital.

Miercuri, preşedintele Rezervei Federale din SUA, Jerome Powell, va vorbi în cadrul summit-ului BCE din Portugalia. Investitorii vor urmări dacă Powell va detalia pe baza declaraţiilor de săptămâna trecută, conform cărora „nu încearcă să provoace” o recesiune prin noile măsuri de înăsprire a politicii monetare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
burse,
china,
covid

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici