Reuniune a Consiliului de Securitate ONU pe tema conflictului dintre Israel şi organizaţia Hezbollah

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite se va reuni în şedinţă extraordinară la ora 21.00 GMT (23.00, ora României) pe tema schimburilor de focuri între armata israeliană şi mişcarea libaneză Hezbollah, incident soldat cu moartea a doi militari israelieni şi a unui militar ONU.

936 afișări
Imaginea articolului Reuniune a Consiliului de Securitate ONU pe tema conflictului dintre Israel şi organizaţia Hezbollah

Reuniune a Consiliului de Securitate ONU pe tema conflictului dintre Israel şi organizaţia Hezbollah (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reuniunea a fost convocată la iniţiativa Franţei, membru permament al Consiliului de Securitate ONU.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a avertizat mişcarea şiită libaneză Hezbollah că va plăti un "preţ mare" pentru atacul cu rachete soldat cu moartea a doi militari israelieni şi rănirea altor şapte.

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah a lansat miercuri un atac împotriva armatei israeliene, la frontiera dintre Liban şi Israel, atrăgând o ripostă militară israeliană, Misiunea de pace ONU activă în zonă anunţând moartea unui militar spaniol.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici