Rogozin: Rusia trebuie să consolideze arsenalul nuclear, ca reacţie la acţiunile "agresive" ale SUA

Rusia ar trebui să consolideze capacităţile nucleare strategice, ca reacţie la acţiunile "agresive" ale Statelor Unite, afirmă vicepremierul rus Dmitri Rogozin, propunând revenirea la practica Războiului Rece de instruire a civililor ruşi pentru a face faţă unui eventual conflict atomic.

2616 afișări
Imaginea articolului Rogozin: Rusia trebuie să consolideze arsenalul nuclear, ca reacţie la acţiunile "agresive" ale SUA

Rogozin: Rusia trebuie să consolideze arsenalul nuclear, ca reacţie la acţiunile "agresive" ale SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Statele Unite produc dezechilibre în balanţa nucleară prin dezvoltarea unor noi tipuri de arme, a declarat Dmitri Rogozin, potrivit agenţiei Reuters, după o reuniune a Consiliului rus pentru Securitate coordonată de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

"Rusia nu are altă opţiune decât să reacţioneze la capacităţile militare agresive ale Statelor Unite", a afirmat Rogozin, vicepremierul rus responsabil de Industria militară.

"Măsurile pentru contracararea agresorului ar putea include acţiuni de consolidare a capacităţilor nucleare strategice ruse, adică măsuri reciproce, pentru a ne asigura că nu îi va veni cuiva vreo idee nebunească", a spus Rogozin.

"Ar putea fi şi alte măsuri, astfel încât populaţia, în cazul în care ar fi vizată de acest tip de atac, să poată evita pierderi colosale... Trebuie reconcepute sistemele de apărare civilă", a subliniat Dmitri Rogozin.

În timpul Războiului Rece, autorităţile sovietice construiseră un sistem de adăposturi antiatomice, iar instruirea pentru a face faţă unui atac nuclear începea din şcoli.

Înainte de reuniunea Consiliului rus pentru Securitate, Dmitri Rogozin ironizase politicile strategice americane. "Strategii americani încep pentru prima dată să aibă viziunea iluzorie că ar putea obţine victoria împotriva unei puteri nucleare printr-un război nonatomic. Este o absurditate, acest lucru nu se va întâmpla niciodată", a subliniat Rogozin, conform Itar-Tass.

Tensiunile dintre NATO şi Rusia s-au amplificat în ultimii ani, pe fondul ingerinţelor ruse în estul Ucrainei şi, recent, în conflictul din Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici