Rusia a trimis un avion pentru interceptarea a două bombardiere strategice americane

Rusia a trimis un avion de vânătoare pentru interceptarea a două bombardiere strategice americane care zburau deasupra Mării Baltice şi se îndreptau spre frontiera rusă, anunţă Ministerul Apărării de la Moscova, conform agenţiei Reuters.

13384 afișări
Imaginea articolului Rusia a trimis un avion pentru interceptarea a două bombardiere strategice americane

Sursa foto: Profimedia

"Pe 20 martie, sisteme radar ale forţelor antiaeriene din districtul militar vestic, din zona Mării Baltice, au detectat două ţinte aeriene care zburau spre frontiera de stat a Federaţiei Ruse", a comunicat Ministerul rus al Apărării, precizând că au fost depistate două bombardiere strategice de tip B52H ale Forţelor Aeriene americane.

Forţele Aeriene ruse au trimis un avion de vânătoare de tip Suhoi Su-35 pentru interceptarea bombardierelor. "Aeronavele militare străine s-au îndepărtat de frontiera de stat a Federaţiei Ruse, iar avionul de vânătoare rus a revenit la bază", a subliniat Ministerul Apărării de la Moscova. Instituţia a precizat că misiunea avionului Suhoi Su-35 s-a derulat în conformitate cu reglementările internaţionale. "Nu a fost permisă nicio încălcare a frontierei de stat a Federaţiei Ruse", a subliniat Ministerul rus al Apărării.

Incidentul intervine în contextul în care o dronă militară americană s-a prăbuşit în Marea Neagră săptămâna trecută. Washingtonul şi Moscova îşi atribuie reciproc responsabilitatea pentru incidentul din 14 martie, soldat cu prăbuşirea unei drone militare de tip MQ-9 a Statelor Unite, după interceptarea de către avioane de vânătoare ruse. Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, a transmis un avertisment Rusiei, cerându-i să acţioneze în mod "sigur şi profesionist". În schimb, Administraţia de la Moscova a cerut Washingtonului să evite incursiunile aeriene în apropierea spaţiului aerian al Rusiei şi în apropierea zonelor din sud-estul Ucrainei ocupate de armata rusă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici