Rusia ia notă de semnalele neprietenoase de la Washington din timpul vizitei lui Petro Poroşenko

Rusia a luat notă de toate semnalele neprietenoase, inclusiv cele care au vizat Moscova, din timpul vizitei preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko la Washington, a declarat duminică adjunctul Ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov.

517 afișări
Imaginea articolului Rusia ia notă de semnalele neprietenoase de la Washington din timpul vizitei lui Petro Poroşenko

Rusia ia notă de semnalele neprietenoase de la Washington din timpul vizitei lui Petro Poroşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Regretăm că există cercuri de influenţă care lucrează împotriva tendinţei de stabilizare într-un mod ferm", a declarat el, relatează Itar-Tass, în pagina electronică.

"Dacă luăm acordurile de la Minsk încheiate de Grupul de Contact (privind Ucraina) şi le comparăm cu declaraţiile auzite de la Washington când Poroşenko a fost acolo, un cititor imparţial nu poate decât să fie nedumerit", a declarat diplomatul.

"Este ciudat că tendinţele pozitive ce nu pot fi negate sunt ignorate pe deplin de o mulţime de politicieni de rang înalt şi oameni de stat, care au făcut declaraţii la Washington despre criza ucraineană atunci când a fost acolo Poroşenko", a declarat el.

"Cei care în mod ipocrit fac apel la normalizarea situaţiei împiedică acest proces - aşa aş caracteriza un număr de semnale auzite de la Washington când preşedintele ucrainean a fost în vizită în Statele Unite", a declarat Riabkov.

La 5 septembrie, Grupul de Contact trilateral privind Ucraina (Rusia, Ucraina, OSCE) şi reprezentanţii autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk au ajuns la un acord de încetare a focului în estul Ucrainei. Vineri, grupul a semnat un memorandum care subliniază parametrii implementării armistiţiului prevăzut de Protocolul de la Minsk din 5 septembrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici