Când va staţiona Rusia militari în baza militară permanentă din Arctica

O unitate militară a armatei ruse va fi staţionată permanent în regiunea Arctica începând din anul 2018, anunţă ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, citat de site-ul postului Fox News.

1103 afișări
Imaginea articolului Când va staţiona Rusia militari în baza militară permanentă din Arctica

Rusia va construi o bază militară permanentă în regiunea Arctica

"Procesul de construire şi echipare a unităţii militare din regiunea Arctica va fi definitivat până în anul 2018", a declarat Şoigu.

"Nu ascundem acest lucru de nimeni: practic, am finalizat construcţia unor baze militare în Arhipelagul Novosibirsk şi pe Insula Kotelni", a spus ministrul rus al Apărării.

"Am avut nevoie de tehnologie militară modernă pentru protejarea frontierelor în zona Arctica", a subliniat oficialul rus, precizând că în prima bază permanentă vor putea fi staţionaţi 150 de militari ruşi care vor avea o autonomie de 18 luni.

Kremlinul a anunţat din 2008 intenţia de a construi baze militare în Arctica, dar în prezent nu există militari staţionaţi în această regiune extremă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici