Ruşii, loviţi unde-i doare mai tare: ministerul rus de Finanţe vrea să crească preţul la vodcă, brandy şi cognac

Ministerul rus de Finanţe a propus majorarea preţurilor minime pentru vodcă, brandy şi cognac începând cu 2023, un proiect de ordin în acest sens fiind publicat pe site-ul ministerului.

1411 afișări
Imaginea articolului Ruşii, loviţi unde-i doare mai tare: ministerul rus de Finanţe vrea să crească preţul la vodcă, brandy şi cognac

Ruşii rămân fără bucurii: ministerul rus de Finanţe vrea să crească preţul la vodcă, brandy şi cognac

Se propune ca preţul minim de vânzare cu amănuntul pentru vodcă să fie majorat la 281 de ruble pentru 0,5 litri, brandy - până la 375 de ruble, cognac - până la 517 ruble pentru 0,5 litri, conform Interfax.

În prezent, preţul minim de vânzare cu amănuntul pentru vodcă este de 261 de ruble pe 0,5 litri, brandy - 348 de ruble, cognac - 480 de ruble.

Preţul minim de vânzare pentru brandy se propune a fi majorat de la 270 la 289 de ruble pe 0,5 litri, cu ridicata - de la 284 la 304 ruble, pentru cognac - de la 371 la 397 de ruble, respectiv, cu ridicata de la 391 la 419 ruble.

Preţul minim de vânzare pentru vodca de la producători începând cu anul 2023 este oferit la nivelul de 229 de ruble (214 ruble în prezent), iar preţul cu ridicata este de 238 de ruble (222 de ruble) pentru 0,5 litri.

Preţurile minime pentru vodca din Rusia au fost stabilite din 2009 ca măsură de combatere a producţiei "din umbră". Din 2011, au fost introduse preţuri minime pentru cognac, iar din 2016 - pentru şampanie.

Din 2021, preţul minim de vânzare cu amănuntul pentru vinul spumant (şampanie) este de 169 de ruble, preţul de vânzare - 118 ruble, preţul cu ridicata - 137 de ruble pentru 0,75 litri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vodcă,
rusia,
preţuri

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici