Samaras propune redeschiderea parţială a radio-televiziunii publice din Grecia

Premierul Greciei, Antonis Samaras, a propus vineri redeschiderea parţială a radio-televiziunii publice, după o serie de proteste şi pe fondul criticilor europene.

226 afișări
Imaginea articolului Samaras propune redeschiderea parţială a radio-televiziunii publice din Grecia

Samaras propune redeschiderea parţială a radio-televiziunii publice din Grecia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O comisie care să beneficieze de sprijinul larg al partidelor politice poate fi creată în scopul mobilizării unui număr mic de angajaţi care să reia imediat difuzarea programelor informative", a declarat Samaras, liderul Partidului Noua Democraţie.

Guvernul grec a închis brusc, marţi, radio-televiziunea publică - ERT, stârnind o serie de proteste.

Miercuri, Guvernul de la Atena anunţa că există un proiect de lege pentru reorganizarea audiovizualului public din Grecia, proiectul vizând radioul, Internetul şi televiziunea.

Surse citate de presa elenă şi de cea occidentală au anunţat vineri că un grup de lucru din zona euro a acceptat acordarea unei noi tranşe din ajutorul financiar destinat Greciei, măsura fiind facilitată de hotărârea Guvernului grec de închidere şi restructurare a radio-televiziunii publice ERT.

Preşedintele Uniunii Europene de Radio-Televiziune (UER), Jean-Paul Philippot, venit special la Atena, a cerut vineri Guvernului elen să revină asupra deciziei de închidere a posturilor publice de radio şi televiziune. Celelalte două partide din coaliţia guvernamentală - Pasok (socialişti) şi Dimar (Stânga Democratică) - au exprimat deschis dezacordul faţă de închiderea ERT, pledând pentru restructurarea audiovizualului public.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici