Scandalul SKRIPAL. Londra, acuzată că a încălcat limitele decenţei incriminându-l pe Putin de implicare în programul chimic

Marea Britanie a trecut toate "liniile roşii" şi a încălcat limitele decenţei prin lansarea de acuzaţii că preşedintele rus Vladimir Putin este implicat în programul chimic militar, a declarat, Vasili Nebenzia, ambasadorul Moscovei la Naţiunile Unite, citat de agenţia de ştiri Tass.

2616 afișări
Imaginea articolului Scandalul SKRIPAL. Londra, acuzată că a încălcat limitele decenţei incriminându-l pe Putin de implicare în programul chimic

Scandalul SKRIPAL. Londra, acuzată că a încălcat limitele decenţei acuzându-l pe Putin de implicare în programul chimic

Potrivit diplomatului rus, partea britanică a transmis membrilor Consiliului de Securitate al ONU un document "ca de obicei, plin de acuzaţii false, nefondate şi calomnioase".

"De data aceasta, colegii noştri britanici au mers chiar mai departe: ei l-au acuzat direct pe preşedintele Putin că este implicat în programul chimic militar", a afirmat oficialul rus.

"Nu ştiu dacă Londra sau misiunea britanică văd că au depăşit linia roşie şi pragul de decenţă. Cred că ar trebui să mulţumiţi preşedintelui nostru pentru faptul că este un om reţinut", a spus Nebenzia, adăugând că aceste acţiuni nu sunt altceva decât o încercare de a "demoniza Rusia şi de a contesta legitimitatea şi rolul acesteia pe scena globală".

La 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU), şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi în oraşul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra, în urma unui atac cu o substanţă neurotoxică, atribuit Moscovei. Rusia însă neagă vehement toate acuzaţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici