Secretarul american al Apărării s-a întâlnit cu militari SUA, în Bulgaria. Guvernul de la Sofia nu va furniza arme Ucrainei

Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, s-a întâlnit vineri cu militari din SUA şi din alte state NATO staţionaţi în Bulgaria, evidenţiind necesitatea misiunilor comune pentru consolidarea apărării în estul Europei, iar Guvernul de la Sofia a anunţat că nu va oferi armament Ucrainei.

1431 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al Apărării s-a întâlnit cu militari SUA, în Bulgaria. Guvernul de la Sofia nu va furniza arme Ucrainei

Lloyd Austin a afirmat că este necesară consolidarea "încrederii" între armatele statelor membre NATO. "Încrederea nu se construieşte în ultimul moment, sunt necesare eforturi zilnice. Din ceea ce am aflat, exact acest lucru îl faceţi, construiţi încredere între aliaţi, vă cunoaşteţi mai bine, este extraordinar", a afirmat Lloyd Austin, potrivit CNN, în cursul vizitei la o bază din Bulgaria în care sunt militari din SUA şi din alte naţiuni membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

În acelaşi timp, premierul bulgar, Kiril Petkov, a anunţat că Bulgaria nu se va implica în conflictul militar din Ucraina şi nu va furniza armament armatei ucrainene. Însă Bulgaria va continua să ofere asistenţă umanitară Ucrainei. Premierul Kiril Petkov se va întâlni sâmbătă, la Sofia, cu secretarul american al Apărării.

Guvernul Bulgariei a anunţat vineri expulzarea a zece diplomaţi ruşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici