Secretarul Trezoreriei americane: Statele Unite sunt pregătite să ofere ajutor financiar Ucrainei

Statele Unite sunt pregătite să ofere Ucrainei tot sprijinul necesar pentru ca această ţară să îşi revină din punct de vedere financiar, a dat asigurări, duminică, secretarul Trezoreriei, Jacob Lew, citat de AFP.

338 afișări
Imaginea articolului Secretarul Trezoreriei americane: Statele Unite sunt pregătite să ofere ajutor financiar Ucrainei

Secretarul Trezoreriei americane: Statele Unite sunt pregătite să ofere ajutor financiar Ucrainei (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

"Statele Unite sunt pregătite să lucreze cu partenerii bilaterali şi multilaterali pentru a oferi Ucrainei tot sprjinul necesar pentru restaurarea stabilităţii financiare şi revenirea la creşterea economică, dacă noul guven pune în aplicare reformele necesare", a spus Lew.

Secretarul Trezoreriei a precizat că un program al FMI ar trebui să fie "centrul" unui eventual plan de ajutor internaţional. "Statele Unite sunt pregătite să completeze ajutorul FMI", a adăugat el.

Lew a subliniat că a vorbit de mai multe ori cu premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, şi a primit asigurări că Guvernul de la Kiev este "pregătit să ia măsurile necesare în vederea construirii unui fundament solid pentru economia" Ucrainei.

Noile autorităţi ucrainene, care au preluat puterea de la fostul preşedinte Viktor Ianukovici, au lansat joi un apel de ajutor din partea FMI, care s-a declarat imediat "pregătit să răspundă" în acest sens.

În paralel, Kievul pierde controlul în Crimeea, în contextul sporirii prezenţei trupelor ruse în această peninsulă din sudul Ucrainei.

Lew a reafirmat că Washingtonul urmăreşte "îndeaproape" şi "cu mare îngrijorare" situaţia din Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici