Senatori ruşi propun trimiterea unei forţe de menţinere a păcii în sud-estul Ucrainei

Senatori din cadrul Consiliul Federaţiei (Camera superioară a Parlamentului rus) au propus, joi, trimiterea unei forţe de menţinere a păcii în sud-estul Ucrainei, în contextul tensionării situaţiei în această ţară, relatează cotidianul rus Izvestia în pagina electronică.

920 afișări
Imaginea articolului Senatori ruşi propun trimiterea unei forţe de menţinere a păcii în sud-estul Ucrainei

Senatori ruşi propun trimiterea unei forţe de menţinere a păcii în sud-estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să fie iniţiate imediat negocieri între Rusia, Statele Unite, Uniunea Europeană şi Ucraina, pentru a discuta despre trimiterea unui contingent de menţinere a păcii în sud-estul" Ucrainei, a declarat senatorul rus Valeri Şneakin.

"În acest moment, formulăm o propunere pe acest subiect, aceasta urmând să fie discutată în Consiliul Federaţiei pe 29 aprilie. Însă, dacă situaţia se va tensiona în continuare, nu este exclus să abordăm această propunere mai devreme", a adăugat el, menţionând că "în apropierea alegerilor prezidenţiale din Ucraina, prevăzute pentru 25 mai, criza va escalada semnificativ, iar numărul de morţi şi răniţi va creşte".

"Kievul a provocat un genocid al propriului său popor, el nu este capabil să garanteze respectatea libertăţilor şi drepturilor cetăţenilor", a declarat alt senator, Aleksandr Sediakin, membru al delegaţiei ruse la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

"Autorităţile de la Kiev vor răspunde pentru acţiunile lor în faţa Tribunalului (Penal Internaţional) de la Haga", a afirmat Sediakin.

În prezent, Moscova menţine forţe de menţinere a păcii în Transnistria, insistând că nu le va retrage până când Chişinăul şi Tiraspolul nu vor ajunge la un acord asupra statutului regiunii din stânga Nistrului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici