Serbia cumpără sisteme antiaeriene Mistral

Grupul MBDA a semnat cu Ministerul sârb al Apărării, în timpul vizitei la Belgrad a preşedintelui francez Emmanuel Macron, un contract privind livrarea unor sisteme antiaeriene cu rază scurtă de acţiune Mistral 3.

1223 afișări
Imaginea articolului Serbia cumpără sisteme antiaeriene Mistral

Serbia cumpără sisteme antiaeriene Mistral, fabricate în Franţa

Serbia devine al 32-lea stat client pentru Mistral şi a zecea ţară invitată să se alăture clubului utilizatorilor de sisteme Mistral.

Contractul vizează achiziţia rachetelor Mistral, a lansatoarelor pentru trupele terestre, a altor echipamente aferente acestui sistem, precum şi oferirea de asistenţă tehnică şi materială pentru integrarea rachetelor Mistral pe vehicule PASARS ale Forţelor Armate Sârbe.

Prezent la semnarea contractului, Eric Beranger, directorul general MBDA, a declarat: "Suntem mândri că acest contract depăşeşte cu mult nivelul unei simple achiziţii. Serbia este
invitată să devină membru al clubului utilizatorilor de sisteme Mistral şi devine un nou partener pentru MBDA. Mai presus de orice, acest contract este primul pas important al unei cooperări pe care o vom dezvolta cu Serbia, o ţară ale cărei obiective de securitate sunt similare cu ale Franţei şi Uniunii Europene".

Taguri:
serbia,
mistral,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici