Sergei Lavrov: Rusia vrea dezvoltarea relaţiilor bilaterale cu Japonia

Moscova îşi doreşte ca vizita ministrului de Externe japonez Taro Kono în Rusia să permită dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre cele două state, a declarat, vineri, Sergei Lavrov, ministrul rus de Externe, în deschiderea discuţiilor cu omologul său, informează site-ul agenţiei TASS.

289 afișări
Imaginea articolului Sergei Lavrov: Rusia vrea dezvoltarea relaţiilor bilaterale cu Japonia

Sergei Lavrov: Rusia vrea dezvoltarea relaţiilor bilaterale cu Japonia

"Domnule ministru, ma bucur să vă urez bun venit în Moscova, aceasta este deja a treia întâlnire a noastră din ultimele luni. Contactele dintre noi nu trebuie să rămână doar contacte, ci să producă rezultate concrete, care să ducă relaţia noastră la un alt nivel. Sunt convins că vizita de astăzi ne va permite asta", a declarat Sergei Lavrov.

Potrivit ministrului de Externe al Rusiei, fiecare întâlnire care a avut loc între preşedintele Rusiei Vladimir Putin şi premierul Japoniei Shinzo Abe a avut ca rezultat încheierea unor acorduri importante.

"Trebuie să menţinem contactul pentru a asigura implementarea lucrurilor cu care au fost de acord preşedintele şi premierul", a adăugat Lavrov.

Cea mai recentă întâlnire între Shinzo Abe şi Vladimir Putin a avut loc în oraşul vietnamez Da Nang, pe 10 noiembrie, cu ocazia summitului Asociaţiei de Cooperarea Economică Asia-Pacific (APEC).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici