Serghei Lavrov: Consolidarea dispozitivului militar NATO în estul Europei încalcă acordurile cu Rusia

Suplimentarea efectivelor NATO în state est-europene situate în apropiere de Rusia ar încălca acordurile existente între Moscova şi Alianţa Nord-Atlantică, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de Interfax.

3141 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov: Consolidarea dispozitivului militar NATO în estul Europei încalcă acordurile cu Rusia

Serghei Lavrov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Chiar şi faptul că NATO poartă discuţii pe tema posibilităţii trimiterii de trupe sau echipamente militare pe teritoriul unor state situate în apropierea Rusiei intră în contradicţie cu Acordul fondator între Rusia şi Alianţă, semnat în 1997", a subliniat Lavrov.

Generalul Philip Breedlove, comandantul forţelor NATO din Europa, a declarat că trupe NATO ar putea fi trimise în state est-europene membre ale Alianţei care se simt ameninţate.

Miniştrii de Externe din cele 28 de state membre NATO i-au dat lui Breedlove termen până marţi să propună măsuri care să ofere garanţii membrilor Alianţei Nord-Atlantice aflaţi cel mai aproape de Rusia. "În esenţă, căutăm un pachet de măsuri terestre, aeriene şi maritime care să consolideze asigurările celor mai estici aliaţi", a declarat generalul NATO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici