Serviciile de informaţii americane: „Ruşii vor folosi arme cu fosfor”. Congresul îi cere lui Joe Biden să facă mai multe în privinţa războiului

Cum ar putea muta America în războiul din Ucraina, după o perioadă de prudenţă auto-impusă.

16539 afișări
Imaginea articolului Serviciile de informaţii americane: „Ruşii vor folosi arme cu fosfor”. Congresul îi cere lui Joe Biden să facă mai multe în privinţa războiului

Serviciile de informaţii americane: „Ruşii vor folosi arme cu fosfor”. Congresul îi cere lui Joe Biden să facă mai multe în privinţa războiului

Statele Unite revin în forţă, la început de săpătmână, pentru a da vizibilitate manevrelor diplomatice, după câteva zile de aşteptare, o prudenţă asumată.

Astăzi, luni, 14 martie, consilierul pentru securitate naţională, Jake Sullivan, îl va vedea la Roma pe plenipotenţiarul politicii externe chineze, Yang Jiechi.

În paralel, Casa Albă va urmări evoluţia discuţiilor dintre ucraineni şi ruşi care, potrivit unui tweet al lui Mikhailo Podoloiak, consilierul lui Volodimir Zelenski, ar putea oricând să fie reluate chiar astăzi „cu o serie de întâlniri online, la diferite niveluri”.

Până acum, Joe Biden a adoptat o strategie care aminteşte de doctrina lui Barack Obama, dezvoltată în momentul intervenţiei împotriva lui Gaddafi, în Libia (2011): „Condu din spate”, adică impune linia occidental, fără a se expune direct, pe teren.

Preşedintele american continuă să excludă trimiterea de trupe americane în Ucraina, temându-se de o escaladare a conflictului. Congresul american îi cere lui Biden să acţioneze în forţă (senatorul democrat Amy Klobuchar susţine teoria privind trimiterea pe front a avioanelor de luptă americane).

În ultimele zile, serviciile de informaţii americane au răspândit informaţii terifiante: ruşii ar putea folosi arme chimice sau biologice. „Ruşii vor folosi arme cu fosfor”, ar cuprinde dosarul primit de Biden, potrivit presei militare internaţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici