Statele Unite ale Americii acuză Iranul de "provocări alarmante"

Secretarul de Stat Rex Tillerson a acuzat Iranul de ”provocări alarmante continue” care urmăresc destabilizarea Orientului Mijlociu şi subminarea intereselori Americii în acea regiune, informează BBC.

2546 afișări
Imaginea articolului Statele Unite ale Americii acuză Iranul de "provocări alarmante"

Statele Unite ale Americii acuză Iranul de "provocări alarmante" (Imagine: Hepta/ Arhiva Mediafax Foto)

"Iranul neverificat are potenţialul de a parcurge acelaşi traseu pe care l-a urmat Coreea de Nord”, a spus Tillerson.

Preşedintele Donald Trump a ordonat o revizuire a acordului nuclear cu Iranul, dar cu toate acestea, SUA admite că Teheranul se află în conformitate cu înţelegerea din 2015.

Iranul a negat în repetate rânduri acuzaţiile lansate de Vest conform cărora încearcă să dezvolte arme nucleare.

Marţi, Washingtonul a acuzat Coreea de Nord că încearcă ”să provoce ceva”, după ce Phenianul a a încercat, fără succes, să efectueze un test balistic, în weekend.

Ca răspuns, Coreea de Nord a spus că de acum astfel de teste vor avea loc săptămânal şi a ameninţat cu ”război total” în cazul în care armata SUA face vreo mişcare.

Miercuri, Tillerson a spus că reviziuirea acordului cu Iran nu se va axa doar pe conformitatea Teheranului în ceea ce priveşte armele nucleare, ci şi acţiunile ţării în Orientul Mijlociu.

Tillerson a acuzat, de asemea, Iranul că subminează interese Statelor Unite în Liban, Irak, Siria şi Yemen.

"O politică cuprinzătoare a Iranului ne cere să ne adresăm tuturor ameninţărilor impuse de Iran. Este clar că sunt multe”, a spus Tillerson.

 

Anunţând o revizuire majoră a acordului cu Iranul, administraţia Trump nu a eliminat momentan acordul nuclear. Totuşi, Rex a fost pe punctul de a spune că înţelegerea nu merită păstrată, chiar dacă a recunoscut că aceasta funcţionează.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici