Statele Unite ameninţă guvernul taliban cu sancţiuni dacă nu vor respecta drepturile femeilor

  • SUA pun presiune pe guvernul taliban pentru a respecta drepturile femeilor
  • SUA şi aliaţii săi vor impune sancţiuni economice dacă situaţia nu se va îmbunătăţi
  • Femeile afgane sunt obligate să îşi acopere faţa din motive religioase şi le este îngrădit accesul la educaţie
343 afișări
Imaginea articolului Statele Unite ameninţă guvernul taliban cu sancţiuni dacă nu vor respecta drepturile femeilor

Sursa foto: Profimedia

Statele Unite vor lua măsuri pentru a face guvernul taliban să înţeleagă că este necesar să respecte drepturile femeilor.

„Ne-am adresat direct talibanilor în legătură cu statutul femeii în ţara lor. Asistăm la o formă de abuz proliferată de stat. Avem o serie de instrumente prin care să-i aducem pe calea cea bună. Dacă simţim că nu vor face schimbări, suntem pregătiţi să mergem mai departe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Pe lângă obligativitatea purtării purtării unor veşminte care să acopere trupul şi faţa în totalitate în public, femeilor le-a fost îngrădit şi accesul la educaţie, într-o mişcare similară ca cea din timpul guvernării precedente a talibanilor din 1996-2001.

Comunitatea internaţională a făcut din educaţia fetelor o cerere cheie pentru orice recunoaştere viitoare a administraţiei talibane, care a preluat ţara în august, odată cu retragerea forţelor străine.

Statele Unite şi alte ţări au redus deja ajutorul pentru dezvoltare şi au sancţionat sistemul bancar de când grupul a preluat controlul, împingând Afganistanul spre o criză economică acută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici