Statele Unite au sancţionat mai mulţi oficiali şi oligarhi ruşi pentru "activităţi negative"/ Rusia ameninţă cu o reacţie adecvată

Administraţia Donald Trump a anunţat vineri noi sancţiuni împotriva Rusiei, fiind vizaţi oameni de afaceri, oficiali şi companii, în principal apropiaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin.

1851 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au sancţionat mai mulţi oficiali şi oligarhi ruşi pentru "activităţi negative"/ Rusia ameninţă cu o reacţie adecvată

Statele Unite impun sancţiuni asupra oligarhilor ruşi pentru "activităţi negative". Sunt vizaţi apropiaţi ai lui Vladimir Putin

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat sancţiuni care vizează şapte oameni de afaceri ruşi, 12 companii aflate sub controlul acestora şi 17 oficiali guvernamentali de la Moscova.

Noile măsuri, dispuse la presiunile Congresului SUA, blochează activele persoanelor şi companiilor vizate. Printre persoanele afectate se numără "oligarhi" precum Oleg Deripaska, activ în domeniul comerţului cu aluminiu, şi Suleiman Kerimov, a cărui familie deţine controlul asupra companiei de procesare a aurului Polyus, relatează agenţia Reuters.

"Administraţia Rusiei acţionează în mod disproporţionat, pentru beneficiile oligarhilor şi elitelor guvernamentale. Moscova este implicată într-o serie de activităţi negative în întreaga lume, precum ocuparea Crimeei, instigarea la violenţă în estul Ucrainei, alimentarea cu armament şi echipamente a regimului Bashar al-Assad pentru bombardarea civililor, încercări de subminare a democraţiilor occidentale şi atacuri cibernetice", afirmă secretarul american al Trezoreriei, Steve Mnuchin.

Noile sancţiuni ar putea afecta economia Rusiei, în principal sectoarele financiar şi energetic, măsurile fiind parte a eforturilor Washingtonului contra Moscovei din cauza presupuselor ingerinţe în scrutinul prezidenţial american din 2017.

Oficiali din Rusia ameninţă cu o reacţie adecvată la sancţiunile Statelor Unite

Rusia va avea o reacţie "adecvată" la noile sancţiuni decise de Statele Unite, afirmă Leonid Sluţki, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului de la Moscova.

Rusia va avea o reacţie adecvată la sancţiunile anunţate de Statele Unite, a declarat Leonid Sluţki, citat de agenţia Interfax.

La rândul său, Konstantin Kosacev, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din Consiliul Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului Rusiei, a catalogat sancţiunile dispuse de Statele Unite drept "un gest neprietenos" luat pe baza unor acuzaţii "lipsite de fundament".

Noile sancţiuni impuse de Administraţia de la Washington vor complica relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite, a apreciat Boris Titov, consilier prezidenţial rus pentru Drepturile Oamenilor de Afaceri, citat de agenţia RIA Novosti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici