Statele Unite l-au identificat pe asasinul jurnaliştilor James Foley şi Steven Sotloff

Serviciile de informaţii americane l-au identificat pe asasinul jurnaliştilor James Foley şi Steven Sotloff, decapitaţi de grupul terorist sunnit Stat Islamic, anunţul Biroul Federal de Investigaţii din SUA (FBI).

13243 afișări
Imaginea articolului Statele Unite l-au identificat pe asasinul jurnaliştilor James Foley şi Steven Sotloff

Statele Unite l-au identificat pe asasinul jurnaliştilor James Foley şi Steven Sotloff

Până acum, călăul care i-a decapitat pe jurnaliştii americani James Foley şi Steven Sotloff şi pe angajatul umanitar britanic David Haines era cunoscut sub pseudonimul "John jihadistul", existând speculaţii că ar fi un islamist britanic.

Însă FBI a anunţat că teroristul a fost identificat.

"Călăul a fost identificat", a declarat directorul FBI, James Comey, citat de CNN, precizând că numele călăului, membru al grupului terorist Stat Islamic, probabil nu va fi dezvăluit.

Însă, potrivit unor surse din cadrul seriviciilor secrete citate de CNN, călăul este cetăţean britanic, a locuit la Londra şi a avut legături cu grupuri islamiste din Marea Britanie.

Gruparea teroristă sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Levant / Stat Islamic în Irak şi Siria - SI/SIIL/SIIS) a revendicat decapitarea jurnaliştilor americani James Foley şi Steven Sotloff şi a angajatului umanitar britanic David Haines. O grupare algeriană afiliată reţelei teroriste Stat Islamic a revendicat decapitarea turistului francez Hervé Gourdel.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici