MONITORUL APĂRĂRII | Statele Unite acuză Rusia şi China că dezvoltă armament spaţial

Administraţia Donald Trump a acuzat, marţi, Rusia şi China că dezvoltă arme antisatelit, generând riscuri privind izbucnirea unui conflict spaţial, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

1317 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Statele Unite acuză Rusia şi China că dezvoltă armament spaţial

SUA acuză Rusia şi China de declanşarea unei curse a înarmării spaţiale

Specialişti din 25 de ţări, inclusiv din China, Rusia şi Statele Unite, s-au adunat de luni, la Geneva, pentru a încerca să pună bazele unui acord privind evitarea cursei înarmării spaţiale.

Beijingul şi Moscova au susţinut organizarea reuniunii Grupului de Experţi Guvernamentali (GGE), care se va desfăşura până pe 28 martie sub coordonarea ambasadorului brazilian la Conferinţa ONU pentru Dezarmare, Guilherme de Aguiar Patriota.

În cursul reuniunii organizate la sediul ONU din Geneva, Yleem Poblete, subsecretar de Stat american responsabil de Controlul Armamentului, a acuzat China şi Rusia de lipsă de sinceritate.

„Cum am putea crede că Rusia este serioasă în privinţa evitării cursei înarmării în spaţiu, dat fiind că dezvoltă arme antisatelit!?", a declarat Yleem Poblete, susţinând că Moscova încearcă să fabrice lasere pentru distrugerea sateliţilor.

De altfel, Yleem Poblete a acuzat şi China că dezvoltă instrumente pentru perturbarea emisiilor sateliţilor şi rachete antisatelit.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici