SUA ar putea avea în plan întreprinderea unor raiduri aeriene împotriva militanţilor Stat Islamic din Filipine

Autoritatea de a ataca poziţii ale reţelei teroriste SI din Filipine face parte din cadrul unei strategii de apărare colectivă ce ar putea deveni parte a unei operaţiuni militare care ar putea fi stabilită începând de marţi, conform unor oficiali, citaţi de presa internaţională.

816 afișări
Imaginea articolului SUA ar putea avea în plan întreprinderea unor raiduri aeriene împotriva militanţilor Stat Islamic din Filipine

SUA ar putea avea în plan întreprinderea unor raiduri aeriene împotriva militanţilor Stat Islamic din Filipine

Atacurile ar putea fi întreprinse de drone militare, o strategie folosită deja în Orientul Mijlociu, Pakistan şi Afganistan, acestea deţinând un record al unor presupuse victime civile.

Dacă planul Pentagonului va fi aprobat, Armata SUA va putea întreprinde atacuri împotriva grupării SI cu care forţele filipineze se confruntă în insulele din sudul statului.

SUA întreprinde deja schimb de informaţii cu Manilla şi are desfăşurate trupe antiteroriste în Filipine de 15 ani.

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, a susţinut iniţial că nu ”era informat” în lgătură cu prezenţa SUA în Filipine şi că nu ”a abordat niciodată America” penru a solicita ajutorul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici