SUA ar saluta acţiuni ale Iranului în sensul reducerii tensiunilor generate de programul nuclear

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a declarat, marţi, că nu poate confirma informaţiile din presă privind reducerea ritmului procesării uraniului în Iran, subliniind că Washingtonul ar saluta acţiuni ale Teheranului în sensul detensionării "ameninţării nucleare".

2274 afișări
Imaginea articolului SUA ar saluta acţiuni ale Iranului în sensul reducerii tensiunilor generate de programul nuclear

Sursa foto: Hepta

Surse citate de publicaţia The Wall Street Journal au declarat săptămâna trecută că Iranul a redus semnificativ ritmul producerii de uraniu purificat şi a diluat o parte din volumul acumulat.

"Sigur că am saluta orice pas al Iranului în sensul detensionării ameninţării nucleare tot mai mari, din cauza căreia Statele Unite s-au retras din Acordul nuclear cu Iranul", a afirmat Antony Blinken, citat de agenţia Reuters.

Întrebat dacă reducerea ritmului activităţilor nucleare iraniene ar fi o condiţie a acordului privind eliberarea unor deţinuţi americani din Iran, Blinken a precizat că cele două subiecte sunt separate. "Acordul pe care îl continuăm în scopul aducerii acasă a persoanelor deţinute ilegal în Iran este total separat şi vrem să obţinem o concluzie pozitivă, pe asta mă concentrez", a subliniat Blinken.

De când Statele Unite s-au retras din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul, un tratat prin care erau anulate sancţiunile internaţionale în schimbul limitării activităţilor atomice iraniene, Teheranul a extins masiv programul. Administraţia Joseph Biden a participat la negocierile internaţionale pentru reactivarea Acordului nuclear, dar acestea sunt în impas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici