SUA atrage atenţia: alianţa dintre China şi Rusia pune în pericol securitatea mondială

  • China şi Rusia şi-au exprimat votul de veto cu privire la aplicarea sancţiunilor Coreei de Nord la reuniunea Adunării Generale a ONU
  • Statele Unite pun la îndoială credibilitatea celor două ţări care şi-au ridicat parteneriatul strategic „fără limite” deasupra securităţii globale
  • Coreea de Nord creează tensiune în regiunea Asiei de sud vest după repetate testări cu rachete balistice
8184 afișări
Imaginea articolului SUA atrage atenţia: alianţa dintre China şi Rusia pune în pericol securitatea mondială

Sursa foto: Profimedia

Statele Unite consideră parteneriatul strategic Rusia/China lipsit de scrupule, pentru că prin manifestarea opţiunii de veto în cadrul Adunării Generale a ONU pentru a bloca sancţiunile adresate Coreei de Nord, cele două ţări periclitează securitatea globală.

„Sperăm că aceste voturi de veto nu sunt o reflecţie a direcţiei acestui parteneriat. Explicaţiile lor pentru exercitarea dreptului de veto au fost insuficiente, necredibile şi neconvingătoare. Vetourile nu au fost aplicate pentru a servi siguranţa şi securitatea noastră colectivă”, a declarat diplomatul american Jeffrey DeLaurentis la reuniunea Adunării Generale a ONU.

China şi Rusia au declarat un parteneriat „fără limite” în februarie, cu aproape trei săptămâni înainte ca Rusia să înceapă invadarea Ucrainei. Vetourile lor asupra Coreei de Nord au divizat public Consiliul de Securitate al ONU pentru prima dată din 2006 de când au fost aplicate primele sancţiuni Phenianului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici