SUA consideră eronată evaluarea Rusiei privind riscul unui război civil în Siria

Statele Unite au refuzat joi să vorbească despre un început de război civil în Siria, contestând evaluarea făcută de ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

357 afișări
Imaginea articolului SUA consideră eronată evaluarea Rusiei privind riscul unui război civil în Siria

SUA consideră eronată evaluarea Rusiei privind riscul unui război civil în Siria (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Afirmaţiile lui Lavrov, care a acuzat opoziţia că generează riscuri privind un "război civil" în ţară, sunt rezultatul unei "evaluări eronate", a afirmat Mark Toner, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

În opinia Washingtonului, situaţia este alta, şi anume că "regimul Assad duce o campanie de violenţă, de intimidare şi de represiune împotriva manifestanţilor nevinovaţi". "Noi nu vedem acest lucru ca un război civil", a insistat Toner.

Ministrul rus de Externe, reprezentantul unui Guvern aliat de mult timp cu Siria, a prezentat analiza sa ca răspuns la o întrebare referitoare la atacul de miercuri asupra unui centru al serviciilor secrete siriene de la Damasc, comis de "Armata siriană liberă", o forţă de opoziţie armată.

Conform unui oficial american de rang înalt, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului, a vorbi despre război civil este în favoarea preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, care asimilează contestarea regimului său cu acţiunea unei "mişcări teroriste împotriva Guvernului".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici