SUA intră în conflict cu China în domeniul semiconductorilor. Biden va promulga săptămâna viitoare legea privind subvenţionarea industriei

Preşedintele american, Joseph Biden, va promulga săptămâna viitoare o lege care va permite subvenţionarea industriei americane a semiconductorilor, în cadrul eforturilor Statelor Unite de a deveni mai competitive în raport cu statul chinez, anunţă Casa Albă, potrivit agenţiei Reuters.

22085 afișări
Imaginea articolului SUA intră în conflict cu China în domeniul semiconductorilor. Biden va promulga săptămâna viitoare legea privind subvenţionarea industriei

Noua lege are rolul atenuării crizei semiconductorilor, care afectează industria auto, producătorii de armament, firmele care fabrică maşini de spălat şi industria jocurilor video. Legea prevede acordarea de subvenţii în valoare de 52 de miliarde de dolari pentru activităţi de cercetare şi producţie în industria semiconductorilor din SUA. Sunt prevăzute şi credite fiscale în valoare de 24 de miliarde de dolari.

"Legea va intensifica eforturile noastre de a produce semiconductori aici, în America", a declarat preşedintele Biden marţi.

Noua lege, care ar urma să fie promulgată pe 9 august, prevede alocarea a 200 de miliarde de dolari în următorii zece ani pentru intensificarea cercetărilor ştiinţifice în sensul îmbunătăţirii poziţiei SUA în competiţia mondială cu statul chinez.

China a depus eforturi de lobby pentru blocarea în Congres a legii americane privind semiconductorii. "Ne opunem ferm iniţiativei", a transmis Ambasada Chinei din Washington, considerând măsura o reminiscenţă a "mentalităţii specifice Războiului Rece".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici