SUA prezintă condoleanţe şi oferă ajutor Iranului după cutremurul din sudul ţării

Casa Albă a prezentat condoleanţe, miercuri, Iranului după seismul care s-a soldat cu aproape 40 de morţi şi importante pagube materiale în sudul ţării şi a oferit ajutor vechiului său inamic pentru a depăşi această catastrofă.

278 afișări
Imaginea articolului SUA prezintă condoleanţe şi oferă ajutor Iranului după cutremurul din sudul ţării

SUA prezintă condoleanţe şi oferă ajutor Iranului după cutremurul din sudul ţării (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Americanii prezintă condoleanţe iranienilor pentru distrugerile provocate de recentul cutremur şi replicile sale în sudul Iranului, mai ales celor care au pierdut apropiaţi sau şi-au pierdut viaţa", a afirmat purtătorul de cuvânt al Consiliului naţional de securitate (NSC), Caitlin Hayden.

"Suntem profund întristaţi de decesele şi distrugerile provocate de această catastrofă şi suntem pregătiţi să ajutăm iranienii", a adăugat Hayden într-un comunicat, fără a da alte detalii. Washington şi Teheran nu întreţin relaţii diplomatice.

Cel puţin 37 de persoane au fost ucise şi 850 au fost rănite în urma puternicului seism al cărui epicentru a fost situat în apropiere de singura centrală nucleară a ţării, care nu a fost oficial afectată. Opt sute de case au fost distruse, conform autorităţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici