SUA, "profund îngrijorate" după ce un tânăr american a fost bătut într-o închisoare din Israel

Statele Unite s-au declarat "profund îngrijorate", sâmbătă, după ce un adolescent american, arestat de autorităţile israeliene, ar fi fost "bătut crunt" în închisoare de către poliţie, în contextul în care tensiunile dintre Israel şi palestinieni se intensifică.

404 afișări
Imaginea articolului SUA, "profund îngrijorate" după ce un tânăr american a fost bătut într-o închisoare din Israel

SUA, "profund îngrijorate" după ce un tânăr american a fost bătut într-o închisoare din Israel (Imagine: Shutterstock)

Într-un comunicat, Departamentul de Stat a "condamnat utilizarea în exces a forţei", a cărei victimă a fost Tareq Abu Khdeir, în vârstă de 15 ani, vărul tânărului palestinian răpit marţi seara şi ars de viu, şi a cerut o "anchetă rapidă, transparentă şi credibilă".

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Jennifer Psaki, a confirmat că adolescentul, un cetăţean american, este "deţinut la Ierusalim de către autorităţile israeliene" şi a anunţat că un reprezentant al consulatului american l-a vizitat sâmbătă.

Departamentul de Stat şi-a "reafirmat îngijorarea faţă de intensificarea violenţelor şi a făcut apel ca toate părţile să ia măsuri pentru restabilirea calmului".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici