SUA şi Uniunea Europeană vor intensifica negocierile pentru încheierea disputelor privind vizele

Statele Unite şi Uniunea Europeană s-au angajat, vineri, să intensifice eforturile pentru a pune capăt unui dispute privind acordarea vizelor, după ce UE a luat în calcul suspendarea regimului fără vize pentru cetăţenii americani, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

1594 afișări
Imaginea articolului SUA şi Uniunea Europeană vor intensifica negocierile pentru încheierea disputelor privind vizele

SUA şi Uniunea Europeană vor intensifica negocierile pentru încheierea disputelor privind vizele (Imagine: Hepta)

Uniunea Europeană a precizat că, în baza acordului Visa Waiver, Washingtonul trebuie să le permită cetăţenilor din cele 28 de state membre să călătorească în SUA fără vize.

În prezent, Statele Unite refuză să permită călătoriile fără viză pentru cetăţenii din Bulgaria, Croaţia, Cipru, Polonia şi România, până când nu îndeplinesc cerinţele legislaţiei SUA.

Prin intermediul unei declaraţii comune făcute vineri în Malta, oficiali ai UE şi SUA s-au angajat să "intensifice eforturile de îmbunătăţire a cooperării în materie de securitate, în vederea sprijinirii celor cinci state pentru avansarea mai rapidă spre îndeplinirea cerinţelor" privind liberalizarea vizelor.

În baza acestui acord, cele două părţi vor purta discuţii tehnice periodice pentru a monitoriza progresul efectuat.

Eurodeputaţii au cerut în repetate rânduri Comisiei Europene să suspende regimul fără vize pentru cetăţenii din SUA. O rezoluţie prezentată în luna martie arăta că UE este obligată din punct de vedere legal să ia măsuri de reintroducere temporară a vizelor pentru cetăţenii americani, dat fiind că Washingtonul nu a eliminat încă vizele pentru cetăţenii din cinci ţări europene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici