SUA studiază posibilitatea acordării unui sprijin militar Ucrainei

Statele Unite "studiază" posibilitatea acordării unui sprijin militar Ucrainei, solicitat de lideri ucraineni, au anunţat oficiali americani, joi, negând informaţiile potrivit cărora cererea Kievului ar fi fost refuzată de Washington.

1179 afișări
Imaginea articolului SUA studiază posibilitatea acordării unui sprijin militar Ucrainei

SUA studiază posibilitatea acordării unui sprijin militar Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unor oficiali ai administraţiei Obama, Ucraina doreşte să obţină arme şi muniţii, dar şi un sprijin în materie de informaţii.

"Vom examina cererile pe care le-au formulat", a declarat pentru AFP un oficial al Pentagonului, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului. O decizie definitivă încă nu a fost luată, au anunţat doi oficiali americani.

Cererea autorităţilor ucrainene intervine în plină vizită a premierului ucrainean, Arseni Iaţeniuk, în Statele Unite. El a primit sprijinul administraţiei Obama în criza din Crimeea, unde Rusia a mobilizat trupe suplimentare.

Washingtonul a respins o eventuală intervenţie militară în această fostă republică sovietică şi încearcă, dimpotrivă, să soluţioneze pe cale diplomatică criza dintre Ucraina şi Rusia.

Anterior, Wall Street Journal a oferit asigurări că Statele Unite au refuzat cererea ucraineană, cel puţin pentru moment, de teama de a nu escalada situaţia.

Citând oficiali, cotidianul a anunţat că Ucraina a cerut, între altele, echipamente de comunicaţii, kerosen şi binocluri de noapte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici