Sute de mii de persoane protestează în Barcelona faţă de arestarea a doi lideri separatişti catalani

Aproximativ 200.000 de persoane s-au adunat în Barcelona pentru a protesta faţă de arestarea a doi lideri separatişti catalani, acuzaţi că au desfăşurat activităţi ilegale în legătură cu referendumul de independenţă din 1 octombrie, informează presa internaţională.

1988 afișări
Imaginea articolului Sute de mii de persoane protestează în Barcelona faţă de arestarea a doi lideri separatişti catalani

Sute de mii de persoane protestează în Barcelona faţă de arestarea a doi lideri separatişti catalani

Jordi Sanchez şi Jordi Cuixart, care conduc grupuri separatiste proeminente, au fost plasaţi în arest fără posibilitatea de cauţiune pe durata investigaţiei pentru instigare împotriva ordinii sociale din Spania.

Principala acuzaţie care a fost adusă împotriva celor doi este organizarea unui protest la 20 septembrie, pe durata căruia mai mulţi participanţi au blocat accesul gărzii civile într-o clădire din Barcelona, capitala regiunii Catalonia, şi au distrus mai multe vehicule.

Între timp, premierul britanic, Theresa May, a declarat în cadrul unei conversaţii telefonice cu Mariano Rajoy, premierul spaniol, că Marea Britanie ”nu va recunoaşte” declaraţia de independenţă a Cataloniei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici