Sute de zboruri anulate în SUA din cauza unei furtuni de zăpadă

O furtună de zăpadă, care s-a produs duminică pe coasta de nord-est a Statelor Unite, a obligat companiile aeriene să anuleze sute de zboruri cu plecare de pe aeroporturile din New York, Philadelphia şi Boston, blocând milioane de americani în plin sezon al sărbătorilor de iarnă, relatează AFP.

50 afișări
Imaginea articolului Sute de zboruri anulate în SUA din cauza unei furtuni de zăpadă

Sute de zboruri anulate în SUA din cauza unei furtuni de zăpadă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anularea curselor aeriene şi a celor feroviare are loc în timp ce Europa este încă paralizată de condiţiile hibernale severe şi în care numeroase zboruri către Statele Unite, în special ale companiilor British Airways şi Virgin Atlantic, anulate duminică erau programate pentru luni.

Peste 30 de centimetri de zăpadă au căzut la New York şi Boston (Massachusetts, nord-est), ninsorile fiind însoţite la începutul după-amiezii de rafale intense de vânt. Stratul de zăpadă ar putea ajunge la jumătate de metru până luni, în Boston.

Duminică după-amiază, aproximativ 1.500 de zboruri au fost anulate în trei aeroporturi principale din New York, JFK, Newark şi La Guardia, potrivit unui purtător de cuvânt al autorităţilor aeroportuare din oraş.

La Boston, aeroportul internaţional Logan nu a fost închis, deşi toate zborurile au fost anulate. Primarul Thomas Menino a precizat că 500 utilaje de deszăpezire erau în acţiune în oraş.

Majoritatea trenurilor dintre Boston şi New York erau, de asemenea, anulate.

În cursul unei conferinţe de presă susţinute duminică, primarul Michael Bloomberg a avertizat newyorkezii şi le-a cerut să fie prudenţi, rafalele de vânt urmând să ajungă până la 90 de kilometri pe oră.

"Este dificil să stai în picioare când vântul este aşa de violent, mai ales atunci când solul este îngheţat sub picioare, este foarte periculos", a subliniat primarul citat de postul local de televiziune NY1.

Autorităţile municipale au anunţat această furtună de mai multe zile şi au fost luate toate măsurile pentru deblocarea trotuarelor ţi străzilor.

În pofida ninsorii, a vântului şi a frigului, magazinele care s-au redeschis duminică după Crăciun erau pline.

În sud, Washingtonul şi împrejurimile sale păreau ferite de viscol chiar dacă un strat fin de zăpadă era aşteptat luni. Ninsorile vor fi prezente şi în statele din sud-estul ţării, între care North Carolina, Alabama şi Mississippi, şi chiar Atlanta, în Georgia, pentru prima dată după 128 de ani.

Provinciile de pe coasta atlantică a Canadei, în special New Brunswick şi New Scotland, se pregăteau să întâmpine luni seara o furtună de zăpadă care urca duminică seara spre nordul coastei de est a Statelor Unite.

Air Canada a avertizat că numeroase zboruri riscă să fie anulate sau să aibă întârzieri în regiunile atlantice ale ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici