Temperatură-record de 73 de grade Celsius, măsurată de meteorologii din Iran - VIDEO

Iranul se confruntă, de câteva zile, cu un val de căldură rar întâlnit chiar şi în această ţară, temperaturile depăşind frecvent 70 de grade Celsius, într-o localitate înregistrându-se posibilul record mondial de 73 de grade, informează ziarul italian La Repubblica.

30982 afișări
Imaginea articolului Temperatură-record de 73 de grade Celsius, măsurată de meteorologii din Iran - VIDEO

Meteorologii din Iran au măsurat o temperatură-record de 73 de grade Celsius (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit meteorologilor locali, în localitatea Bandar Mahshahr, situată pe litoralul Golfului Persic, s-a înregistrat temperatura de 73 de grade Celsius.

Dacă valoarea termică va fi confirmată de specialiştii internaţionali, temperatura va fi cea mai ridicată măsurată oficial vreodată pe Terra.

În ultimele zile, în sud-vestul Iranului temperaturile au atins frecvent 70 de grade Celsius.

În Irak, temperaturile au atins în ultimele zile 50 de grade Celsius, obligând autorităţile să decreteze patru zile libere.

În anul 2005, în Deşertul Lut, situat la frontiera Iranului cu Afganistanul, s-a înregistrat temperatura de 70,7 grade Celsius.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici