Tensiuni între Japonia şi China după ce un distrugător chinez s-a apropiat de un arhipelag disputat

O navă militară chineză s-a apropiat de un arhipelag revendicat de China şi Japonia, în Marea Chinei de Est, atrăgând protestele vehemente ale Guvernului de la Tokyo, informează site-ul agenţiei Reuters.

5381 afișări
Imaginea articolului Tensiuni între Japonia şi China după ce un distrugător chinez s-a apropiat de un arhipelag disputat

Tensiuni între Japonia şi China după ce un distrugător chinez s-a apropiat de un arhipelag disputat

Potrivit Pazei de Coastă nipone, o navă militară a Pazei de Coastă chineze s-a apropiat miercuri de Arhipelagul Senkaku (Diaoyu), situat în Marea Chinei de Est.

"Am transmis cel mai puternic protest şi am cerut Pazei de Coastă chineze să înceteze imediat activităţile în apropierea Insulelor Senkaku", a declarat Takako Ito, purtătorul de cuvânt al Ministerului japonez de Externe.

Ambarcaţiuni ale Pazei de Coastă chineze se apropie frecvent de arhipelagul disputat, dar este prima dată când în zonă este observat un distrugător.

Hong Lei, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze, a reiterat că Insulele Senkaku sunt teritoriu chinez. "Patrulele efectuate de Paza de Coastă chineză în această zonă sunt perfect legale. Navele sunt dotate cu echipamente standard", a explicat oficialul chinez.

Relaţiile dintre China şi Japonia sunt tensionate de mulţi ani din cauza revendicărilor privind Arhipelagul Senkaku (Diaoyu).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici