Tensiuni între NATO şi Rusia. Marea Britanie a interceptat două avioane militare ruse / Un incident similar a fost raportat de Olanda şi Danemarca

Forţele Aeriene britanice au interceptat, luni, două avioane militare ruse depistate în apropierea spaţiului aerian al NATO, anunţă Guvernul de la Londra, după un incident asemănător raportat de Olanda, pe fondul tensiunilor intense dintre Rusia şi NATO.

20231 afișări
Imaginea articolului Tensiuni între NATO şi Rusia. Marea Britanie a interceptat două avioane militare ruse / Un incident similar a fost raportat de Olanda şi Danemarca

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

"Forţele Aeriene Regale au activat, în cursul dimineţii, Alerta de Reacţie Rapidă şi au mobilizat avioane de vânătoare Typhoon pentru interceptarea a două avioane militare ruse de patrulare maritimă cu autonomie lungă, aflate în largul Insulelor Shetland, în cadrul zonei de patrulare aeriană nordică a NATO. (...) Avioanele ruse de patrulare maritimă, de tip Tupolev Tu-142F şi Tu-142J, utilizate pentru misiuni de recunoaştere şi atacuri antisubmarin, au fost monitorizate de avioane Typhoon în spaţiul aerian internaţional, la nord de Marea Britanie", a transmis Guvernul de la Londra, potrivit unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Incidentul intervine pe fondul tensiunilor intense dintre Rusia şi Alianţa Nord-Atlantică, din cauza invaziei militare ruse în Ucraina. Anterior, Forţele Aeriene olandeze au anunţat, luni, mobilizarea unor avioane de vânătoare pentru interceptarea a două bombardiere ruse care se apropiau de spaţiul aerian al Olandei.

La rândul său, Moscova a anunţat interceptarea unui avion militar norvegian în apropierea frontierelor Rusiei, deasupra Mării Barents.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici