Toyota construieşte un oraş smart. Noua aşezare urbană va avea un sistem de energie pe bază de hidrogen

  • Toyota a anunţat un parteneriat cu compania petrolieră ENEOS pentru oraşul smart
  • Prototipul oraşului smart va fi alimentat cu energie de la un sistem pe bază de hidrogen
  • Construcţia oraşului smart care se va afla la sud de Tokio a început în februarie
1511 afișări
Imaginea articolului Toyota construieşte un oraş smart. Noua aşezare urbană va avea un sistem de energie pe bază de hidrogen

Sursa foto: Facebook / Woven City

Unul dintre cei mai cunoscuţi constructori de maşini pregăteşte oraşul viitorului. În care maşinile nu vor mai avea nevoie de şofer. Construirea oraşului smart este deja în toi şi va arăta ca în filme.
 
La poalele Muntelui Fuji din Japonia este construit oraşul smart. Se numeşte Woven City şi are în spate o companie cunoscută la nivel global, Toyota. Iar de săptămâna aceasta, compania petrolieră ENEOS pune şi ea umărul la proiect. Împreună vor construi un sistem pe bază de hidrogen verde care va reprezenta principala sursă de energie a oraşului. 
 
Toyota vrea ca Woven City să reprezinte un centru pe viitoare tehnologii. Deja 3.000 de persoane au aplicat să devină rezidenţi în viitorul oraş unde roboţii inteligenţi, maşinile autonome şi energia verde vor fi noua realitate.
 
AKIO TOYODA - CEO Toyota: La Toyota noi îmbrăţişăm cele 17 obiective de dezvoltare sustenabilă ale Naţiunilor Unite. Şi sperăm ca Woven City să ofere o oportunitate unică de a crea tehnologii care vor ajuta la realizarea acestor obiective.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici