Brazilia: Patru cutremure au precedat dubla rupere a barajului minei şi deversarea noroiului toxic - VIDEO

Patru cutremure de intensitate slabă au precedat dubla rupere a barajului minei de fier din sudul Braziliei, iar cel puţin o persoană a murit, iar alte cel puţin 12 au fost date dispărute, potrivit unor bilanţuri revizuite în scădere, relatează DPA în pagina electronică.

1245 afișări
Imaginea articolului Brazilia: Patru cutremure au precedat dubla rupere a barajului minei şi deversarea noroiului toxic - VIDEO

TRAGEDIA din Brazilia: Patru cutremure au precedat dubla rupere a barajului minei şi deversarea noroiului toxic

Cele patru seisme au prezentat magnitudini de 2 până la 2,6, potrivit Centrului Seismologic de la Universitatea din Sao Paulo.

Potrivit primelor informaţii, cele două ruperi aproape simultane de joi s-ar fi soldat cu 17 morţi, iar cel puţin 20 de persoane ar fi fost date dispărute.

Operatorul minei Samarco a anunţat că 16 persoane au fost date dispărute.

Autorităţile în domeniul intervenţiei din statul Minas Gerais au raportat că a murit un bărbat.

Potrivit companiei, prin spărturile în baraj s-au scurs aproximativ 62 de milioane de metri cubi de noroaie, care au inundat parţial Bento Rodriguez, un sat situat la aproximativ 250 de kilometri nord de Rio de Janeiro, potrivit portalului de ştiri Estadao. Peste 70 de locuitori au fost răniţi.

Ploi puternice au încetinit eforturile de salvare vineri. Trei elicoptere şi un avion fără pilot căutau supravieţuitori pe dealurile din jurul localităţii. Căutarea cadavrelor urmează să înceapă abia după retragerea noroaielor, potrivit ziarului Folha de Sao Paulo.

Barajul reţinea noroaie de la o fosă de decantare a minei de fier Samarco.

O parte importantă a satului, cu aproximativ 500 de locuitori, a fost distrusă, potrivit presei locale.

Procuratura a deschis o anchetă.

Samarco, care se prezintă ca a zecea cea mai mare companie exportatoare din Brazilia, este deţinută în părţi egale de companiile braziliană Vale şi australiană BHP Billiton.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici