Tragedie în Afganistan. Cel puţin 19 persoane au fost ucise şi zeci de persoane au fost rănite într-un incendiu

Cel puţin 19 persoane au fost ucise şi zeci de persoane au fost rănite într-un incendiu izbucnit în interiorul unui tunel rutier din Afganistan, potrivit autorităţilor locale.

303 afișări
Imaginea articolului Tragedie în Afganistan. Cel puţin 19 persoane au fost ucise şi zeci de persoane au fost rănite într-un incendiu

O cisternă de petrol s-a răsturnat şi a luat foc în tunelul Salang - care leagă capitala Kabul de provinciile din nord - sâmbătă seara, informează BBC.

Incendiul s-a extins la alte vehicule înainte de a fi stins în dimineaţa următoare.

Imagini postate pe reţelele de socializare arătau mai multe vehicule complet carbonizate după incident.

"Cisterna cu combustibil a explodat... Am căzut. Hainele mele au luat foc", a declarat un martor, care a fost rănit în tunel, pentru Tolo news.

Unele dintre cadavre au fost carbonizate, a declarat un înalt oficial sanitar din Parwan, citat de agenţia de ştiri AFP.

"Printre morţi a fost foarte greu de identificat cine era bărbat şi cine era femeie", a declarat Abdullah Afghan Mal, un înalt oficial sanitar din Parwan, potrivit agenţiei de presă AFP.

Cel puţin 32 de persoane au fost rănite, conform unui oficial. Se crede că numărul victimelor ar putea creşte în continuare.

Ministerul Lucrărilor Publice a declarat că tunelul a fost închis traficului în timpul operaţiunilor de salvare.

Tunelul Salang are o lungime de 2,6 km şi este situat la o altitudine de aproximativ 3.400 de metri.

Salutat ca o capodoperă inginerească la finalizarea sa în anii 1960 de către Uniunea Sovietică, ruta principală prin munţii Hindu Kush este adesea închisă timp de câteva zile din cauza accidentelor şi a avalanşelor.

Un incendiu în tunel, în 1982, a ucis cel puţin 400 de persoane, deşi unele estimări plasează numărul de morţi la câteva mii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici