Un american şi un australian, eliberaţi de talibani în cadrul unui schimb de prizonieri, la trei ani după ce au fost răpiţi

Talibanii din Afganistan au eliberat marţi un cetăţean australian şi unul american în schimbul eliberării a trei militanţi talibani de către forţele afgane şi aliaţii acestora, au informat surse din cadrul grupării, citate de BBC.

379 afișări
Imaginea articolului Un american şi un australian, eliberaţi de talibani în cadrul unui schimb de prizonieri, la trei ani după ce au fost răpiţi

Un american şi un australian, eliberaţi de talibani în cadrul unui schimb de prizonieri

Americanul Kevin King şi australianul Timothy Weeks au fost eliberaţi la trei ani după ce au fost răpiţi în apropierea Universităţii Americane de la Kabul, unde lucrau ca profesori.

Autorităţile afgane susţin că schimbul face parte dintr-o serie de măsuri destinate reluării negocierilor de pace cu talibanii. Cei trei talibani eliberaţi au fost transferaţi din Afganistan în Qatar. Nu este clar în acest moment dacă aceştia au fost preluaţi de către grupare.

Preşedintele afgan, Ashraf Ghani, a declarat că decizia este „una dificilă, dar importantă”. El a adăugat că schimbul de prizonieri reprezintă „un gest umanitar”.

Printre militanţii talibani eliberaţi se numără Anas Haqqani, un lider taliban important, dar şi doi comandanţi ai grupării. Toţi trei se aflau închişi într-un penitenciar din Afganistan.

Taguri:
afganistan,
ostatici,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici