Trei egipteni şi cinci ofiţeri Mossad vor fi judecaţi pentru spionaj, în Egipt

Trei egipteni şi cinci ofiţeri ai Serviciului israelian de informaţii externe vor fi judecaţi, din 5 februarie, în Egipt, pentru "spionaj" în beneficiul Israelului, au anunţat surse judiciare duminică.

276 afișări
Imaginea articolului Trei egipteni şi cinci ofiţeri Mossad vor fi judecaţi pentru spionaj, în Egipt

Trei egipteni şi cinci ofiţeri Mossad vor fi judecaţi pentru spionaj, în Egipt (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cei cinci ofiţeri ai Serviciului israelian de informaţii externe (Mossad) sunt "fugari", au precizat aceste surse, care nu erau în măsură să spună dacă cei trei egipteni au fost arestaţi.

Parchetul Siguranţei de Stat îi acuză pe cei opt bărbaţi de "spionaj" şi că au "furnizat unei entităţi străine informaţii sensibile despre securitatea naţională". Ei vor fi judecaţi la un tribunal din Ismailia, un oraş situat lângă Canalul Suez.

Un inginer iordanian este de asemenea judecat în Egipt pentru aceleaşi capete de acuzare.

În octombrie 2011, Israelul a eliberat 25 de deţinuţi în schimbul eliberării lui Ilan Grapel, un americano-israelian care a fost arestat pentru spionaj, în Egipt, prima ţară arabă care a încheiat un acord de pace cu Israelul, în 1979.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici