Trei palestinieni au murit în urma altercaţiilor cu autorităţile israeliene, în timpul protestelor

Trei palestinieni au murit, iar alţi 150 au fost răniţi, vineri, după ce au fost împuşcaţi de trupele israeliene în timpul protestelor violente, izbucnite în urma deciziei preşedintelui american Donald Trump cu privire la Ierusalim, a anunţat un oficial medical, relatează site-ul agenţiei Reuters.

386 afișări
Imaginea articolului Trei palestinieni au murit în urma altercaţiilor cu autorităţile israeliene, în timpul protestelor

Trei palestinieni au murit în urma altercaţiilor cu autorităţile israeliene, în timpul protestelor

Cele mai multe victime se aflau în zona de graniţă cu Fâşia Gaza, unde sute de palestinieni s-au adunat să arunce pietre în soldaţii israelieni, aflaţi dincolo de zid. Medicii au informat că doi protestatari au murit în zona de graniţă, dintre care unul fiind în scaun cu rotile, iar cel de al treilea a murit pe teritoriul ocupat de palestinieni.

Unul dintre protestatari, a declarat poliţia israeliană, a fost împuşcat după ce a atacat şi înjunghiat un membru al autorităţilor. Unul dintre martori a confirmat că palestinianul avea un cuţit şi purta o centură unde era ataşată o bombă, însă medicii au susţinut că centura era falsă.

Joi, liderul mişcării islamiste palestiniene Hamas din Fâşia Gaza, Ismail Haniya, a cerut organizarea unor noi proteste ale comunităţii islamice împotriva deciziei preşedintelui Donald Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici