Trei sute de cetăţeni ruşi sunt anchetaţi pentru alăturare la organizaţii teroriste

Autorităţile ruse anchetează 300 de persoane suspectate de alăturare la organizaţii teroriste, între care gruparea sunnită Stat Islamic în Irak şi Levant (SIIL), a anunţat luni un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului rus de Interne, relatează agenţia Sputnik, în pagina electronică.

620 afișări
Imaginea articolului Trei sute de cetăţeni ruşi sunt anchetaţi pentru alăturare la organizaţii teroriste

Trei sute de cetăţeni ruşi sunt anchetaţi pentru alăturare la organizaţii teroriste (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În prezent, 300 de persoane sunt vizate de anchete" privind alăturarea la organizaţii extremiste, a declarat Vladimir Makarov, un adjunct al Departamentului pentru Combaterea Terorismului din cadrul Ministerului rus de Interne.

Între 800 şi 1.700 de cetăţeni ruşi ar lupta pentru diferite organizaţii teroriste, potrivit unor date.

Conform Centrului Naţional American pentru Combaterea Terorismului, peste 20.000 de străini ar lupta pentru SIIL, care a înfiiinţat un califat în teritorii din Irak şi Siria.

Săptămâna trecută, autorităţile ruse au blocat aproximativ 3.500 de conturi suspectate de promovarea terorismului şi au deschis 62 de anchete legate de finanţarea activităţilor teroriste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici