Trenuri blocate la Genova, staţii de metrou inundate la Madrid şi pagube în Franţa din cauza ploilor

Ploile abundente care au afectat în ultimele zile Italia, Spania şi Franţa, au provocat, luni, blocarea a două trenuri la Genova, inundaţii la metroul din Madrid şi pagube în sudul Franţei.

220 afișări
Imaginea articolului Trenuri blocate la Genova, staţii de metrou inundate la Madrid şi pagube în Franţa din cauza ploilor

Trenuri blocate la Genova, staţii de metrou inundate la Madrid şi pagube în Franţa din cauza ploilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Două trenuri au rămas blocate în zona Genova, luni, din cauza inundaţiilor care afectează acest oraş încă de săptămâna trecută, relatează agenţia italiană ANSA, în pagina electronică. Viiturile au afectat oraşul în noaptea de joi spre vineri, provocând moartea unei persoane şi lăsând oraşul acoperit cu un strat gros cu noroi.

Liniile de cale ferată au fost inundate în oraşele Campo Ligure şi Rossiglione, în timp ce autorităţile au lansat o operaţiune pentru preluarea pasagerilor cu autobuze, dar aceasta este complicată deoarece multe drumuri sunt inundate. Tronsonul feroviar dintre Genova şi Milano a fost închis după ce un râu a ieşit din matcă.

"Genova este simbolul unei ţări blocate de reguli şi acest lucru poate avea consecinţe dezastruoase", a declarat şeful autorităţii anticorupţie din Italia, Raffaele Cantone, pentru postul de televiziune RAI.

Oraşul rămâne în stare de alertă din cauza inundaţiilor până cel târziu la miezul nopţii.

Ploile abundente din ultimele zile au provocat probleme şi la Madrid, unde sistemul de metrou a fost inundat, relatează site-ul TheLocal.es. Numeroase fotografii cu staţiile de metrou acoperite cu apă au apărut luni pe Twitter, unele însoţite de comentarii ironice.

Inundaţiile nu au ocolit nici Franţa, unde furtunile de la sfârşitul săptămânii trecute au provocat pagube în partea de sud, relatează TheLocal.fr. Astfel, numeroase case şi drumuri au fost inundate, în timp ce serviciile de urgenţă sunt asaltate de sute de apeluri.

Duminica seara, prefectura din Gard a anunţat că situaţia este "critică" şi a confirmat că şcolile vor rămâne închise luni. "Ar fi foarte periculos să coborâm garda", au declarat autorităţile, în timp ce unii oameni de afaceri din zonă au acuzat oficialii că dramatizează prea mult situaţia.

Departamentele Ardèche, Drôme, Bouches-du-Rhône, Var şi Vaucluse se aflau luni sub cod portocaliu din cauza furtunilor şi ploilor abundente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici