VIDEO Trump a numit COVID-19 drept "virusul chinezesc" şi a spus că va încetini testarea persoanelor

  • Donald Trump a susţinut un discurs, partea a campaniei sale pentru obţinerea unui nou mandat.
  • Discursul a avut loc în oraşul Tulsa din Oklahoma în seara de sâmbătă, relatează The Guardian.
  • În timpul discursului Trump a descris noul coronavirus ca fiind "virusul chinezesc" sau "kung flu".
3621 afișări
Imaginea articolului VIDEO Trump a numit COVID-19 drept "virusul chinezesc"  şi a spus că va încetini testarea persoanelor

Trump a anumit COVID-19 drept "virusul chinezesc" şi a spus că va încetini testarea persoanelor

Trump a încercat în mod repetat să numească Covid-19 drept „virusul chinez” sau „virusul Wuhan”, determinând indignarea multor grupuri pentru libertăţi civile, care au avertizat că un astfel de limbaj poate inspira rasism şi violenţă împotriva asiaticilor americani. Dar în Tulsa, Trump a părut că mearge şi mai departe în utilizarea unui astfel de limbaj.

„Are mai multe nume decât orice boală din istorie”, a declarat Trump despre Covid-19. „O pot numi gripă kung. O Pot numi în 19 versiuni diferite.”

El a mai spus mulţimii adunate în Tulsa că a cerut oficialilor să încetinească testarea în ţară, deoarece numărul cazurilor urca atât de rapid. SUA are cel mai mare număr de infecţii cu coronavirus şi victime din lume.

Testarea este o sabie cu două tăişuri, a spus el. „Am testat acum 25 de milioane de oameni. Este probabil cu 20 de milioane de oameni mai mult decât oricine altcineva ... Când faci testarea la nivelul acesta, vei găsi mai multe persoane, vei găsi mai multe cazuri. Aşa că am spus oamenilor mei să încetinească testarea"

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici