Trump şi Macron au discutat despre operaţiuni comune de combatere a terorismului în regiunea africană Sahel

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său francez Emmanuel Macron au discutat telefonic, vineri, despre desfăşurarea unor operaţiuni comune de combatere a terorismului în regiunea africană Sahel, potrivit unui comunicat al Casei Albe, relatează site-ul agenţiei Reuters.

246 afișări
Imaginea articolului Trump şi Macron au discutat despre operaţiuni comune de combatere a terorismului în regiunea africană Sahel

Trump şi Macron au discutat despre operaţiuni comune de combatere a terorismului în regiunea Sahel

Cei doi lideri au discutat despre operaţiuni în Sahel "pentru a învinge al-Qaida şi alte organizaţii teroriste". Comandamentul militar al SUA din Africa a detaşat sute de militari în regiune.

Joi, trei militari din forţele speciale ale Statelor Unite au fost ucişi, iar alţi doi au fost răniţi, într-o ambuscadă care a avut loc în timpul unei misiuni de patrulare în sud-vestul Nigerului.

Forţele africane de securitate, susţinute de trupe occidentale, au intensificat eforturile de combatere a grupărilor islamiste care fac parte dintr-o insurgenţă regională ce s-a dezvoltat în deşerturile sărace şi slab populate din regiunea Sahel (care ocupă mari porţiuni din Senegal, Mauritania, Mali, Burkina Faso, Niger, Ciad, Etiopia şi Sudan).

"Preşedintele Macron şi-a exprimat condoleanţele cu privire la atacul armat din Las Vegas. Preşedintele Trump a salutat mesajul preşedintelui Macron şi şi-a exprimat recunoştinţa pentru acţiunile prompte ale primilor oameni care au intervenit. Preşedintele Trump a transmis condoleanţe în privinţa atacului de la Marsilia, din 2 octombrie", se mai arată în comunicatul Casei Albe.

Donald Trump şi Emmanuel Macron şi-au reafirmat poziţiile comune în privinţa celor mai importante crize mondiale: Coreea de Nord şi dosarul nuclear iranian.

"[Cei doi lideri] şi-au reafirmat angajamentul de a asigura denuclearizarea Peninsulei Coreene. Ei au discutat, de asemenea, despre modalităţi de a continua colaborarea pentru a respinge toate căile Iranului spre o armă nucleară", a transmis administraţia de la Washington.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici