Turcia a detonat o mină rătăcită în Marea Neagră, pe fondul războiului din Ucraina

Echipe de scafandri militari turci au detonat în siguranţă o mină navală plutitoare în Marea Neagră, a anunţat miercuri Ministerul Apărării, aceasta fiind a treia mină găsită în apele sale de la debutul războiului din Ucraina, scrie Reuters.

239 afișări
Imaginea articolului Turcia a detonat o mină rătăcită în Marea Neagră, pe fondul războiului din Ucraina

Ucraina şi Rusia s-au acuzat reciproc de amplasarea de mine în Marea Neagră, iar la sfârşitul lunii martie, echipele de scafandri militari din Turcia şi România au dezamorsat mine rătăcite în apele lor teritoriale.

Marea Neagră este folosită pentru transportul maritim de cereale, petrol şi produse petroliere. Apele sale sunt împărţite de Bulgaria, Georgia, România şi Turcia, precum şi de Ucraina şi Rusia.

Marea Neagră face legătura cu Marea Marmara şi Marea Mediterană prin strâmtoarea Bosfor, care trece prin Istanbul, cel mai mare oraş din Turcia, cu 16 milioane de locuitori.

Minele rătăcite prezintă riscuri pentru navele care trec prin Bosfor şi ar putea provoca pagube dacă ar lovi navele, în special cele care transportă ţiţei.

Oficialii din domeniul maritim spun că riscul de a întâlni mine plutitoare în principala rută maritimă din Marea Neagră se adaugă la pericolele pentru navele comerciale din regiune, iar guvernele trebuie să asigure o trecere sigură pentru a menţine lanţurile de aprovizionare în funcţiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici