Turcia intensifică operaţiunea militară în oraşul sirian Jarabulus

Turcia a trimis joi un nou convoi de blindate în Siria, la o zi după izbucnirea unei ofensive a rebelilor sirieni care a permis evacuarea reţelei Stat Islamic din localitatea Jarabulus, informează site-ul publicaţiei Le Figaro.

3589 afișări
Imaginea articolului Turcia intensifică operaţiunea militară în oraşul sirian Jarabulus

Turcia intensifică operaţiunea militară în oraşul sirian Jarabulus

Această operaţiune vizează stoparea expansiunii kurde la frontiera Siriei cu Turcia. Partidul Uniunii Democratice (PYD), principala miliţie kurdă din Siria, a beneficiat de susţinerea militarilor americani şi a extins teritoriul pe care îl controlează. PYD a efectuat acest lucru în mod direct, sub steagul Forţelor democrate siriene, o alianţă constituită alături de forţele arabe.

Zece tancuri, vehicule blindate ce transportă militari, precum şi ambulanţe, au traversat graniţa prin localitatea turcă Karkamis, situată în sud-est, şi au intrat pe teritoriul Siriei, de unde s-au auzit din când în când rafale şi explozii.

În numai câteva ore, operaţiunea intitulată "Scutul Eufratului" în care sute de rebeli sirieni susţinuţi de aviaţia şi tancurile turce au preluat conducerea oraşului Jarabulos, din nordul Siriei. Aceasta fost cea mai mare operaţiune militară întreprinsă de Turcia încă de la debutul conflictului sirian şi a reprezentat replica Ankarei în faţa atentatului asupra oraşului Gazientep, revendicat de Stat Islamic, în care au fost ucişi 54 de civili.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici