Armata ucraineană spune că a raportat din greşeală retragerea trupelor ruse dintr-un oraş din regiunea Herson

Înaltul comandament militar ucrainean a revenit asupra unui raport care afirma în mod eronat că trupele ruse au părăsit oraşul Nova Kahovka, în sudul regiunii Herson.

1115 afișări
Imaginea articolului Armata ucraineană spune că a raportat din greşeală retragerea trupelor ruse dintr-un oraş din regiunea Herson

UPDATE: Statul major general al forţelor armate, într-o retractare rară, a declarat că trupele ruse au rămas în oraşul de pe malul estic al râului Dnipro. Armata ucraineanî a declarat că raportul iniţial a fost emis "ca urmare a utilizării incorecte a datelor disponibile", dar nu a oferit detalii.

Ştirea iniţială: "Începând cu data de 22 martie 2023, toate unităţile armatei de ocupaţie care fuseseră desfăşurate în oraşul Nova Kahovka din regiunea Herson au părăsit oraşul", a precizat Statul Major General în raportul de seară în care prezintă condiţiile de pe linia frontului, potrivit agenţiei Reuters.

Vladimir Saldo, guvernatorul instalat de Rusia în regiunea Herson, a negat acest raport. "Toţi militarii ruşi din Nova Kahovka, precum şi din alte localităţi de pe malul stâng al Niprului rămân pe poziţii", a declarat Saldo pe Telegram.

Armata rusă s-a retras pe malul estic al râului Nipru în noiembrie anul trecut, după ce a abandonat poziţiile de pe malul vestic în contextul contraofensivei trupelor ucrainene.

Raportul Statului Major General a precizat că trupele ruseşti au furat aparate electrocasnice, obiecte de valoare, îmbrăcăminte şi telefoane mobile din casele din apropiere în momentul plecării.

Armata ucraineană emite zilnic rapoarte despre bombardamente de rutină asupra oraşelor controlate de ucraineni pe malul de vest, inclusiv asupra principalului oraş din regiune, Herson.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici