UE: Condamnarea lui Aleksei Navalnîi pare să aibă motivaţie politică

Condamnarea de către justiţia rusă a liderului opoziţiei, Aleksei Navalnîi, "pare a avea o motivaţie politică", regretă Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat oficial citat de AFP.

163 afișări
Imaginea articolului UE: Condamnarea lui Aleksei Navalnîi pare să aibă motivaţie politică

Aleksei Navalnîi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acuzaţiile formulate la adresa liderului opoziţiei şi a fratelui acestuia nu au fost demonstrate în cadrul procesului", a reacţionat Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe.

"Cu excepţia câtorva reprezentanţi ai presei care au fost selectaţi, nici publicul şi nici observatorii internaţionali nu au avut acces în instanţă", adaugă Mogherini.

Aleksei Navalnîi, opozantul numărul unu al Kremlinului, a fost declarat vinovat de justiţia rusă pentru deturnare de fonduri, fiind condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare. Fratele lui, Oleg, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici