UE nu poate cataloga organizaţie teroristă Gardienii Revoluţiei din Iran fără o decizie judiciară

Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a transmis luni Parlamentului European că Gardienii Revoluţiei din Iran nu pot fi catalogaţi organizaţie teroristă fără o decizie a unei instanţe judiciare.

590 afișări
Imaginea articolului UE nu poate cataloga organizaţie teroristă Gardienii Revoluţiei din Iran fără o decizie judiciară

Parlamentul European a cerut ca Uniunea Europeană să catalogheze Gardienii Revoluţiei din Iran drept entitate teroristă, din cauza acţiunilor de reprimare a protestelor şi ca reacţie la furnizarea de drone militare Rusiei. Parlamentul European nu poate lua decizii fără Consiliul Uniunii Europene. În cazuri controversate, este necesară chiar o poziţie a Curţii de Justiţie a UE.

Josep Borrell Fontelles afirmă că în acest caz este necesară o decizie a unei instanţe judiciare. "Acest lucru nu poate fi decis fără o instanţă, fără a exista mai întâi o decizie judiciară. Nu poţi spune că te consider terorist pentru că nu te plac", a argumentat Borrell, cu ocazia unei reuniuni a Consiliului UE pentru Afaceri Externe, potrivit agenţiei Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici